Új szín a csokoládépalettán: a rózsaszín

Ha eddig azt hitte, hogy a csokoládé fehér, tej- vagy étcsokoládé lehet, tévedett. Néhány hónapja bemutatták a rubinvörös csokoládét, a Nestlé pedig a napokban a világon elsőként dobta piacra rubin csokoládéval készült édességét KitKat Chocolatory Sublime Ruby szelet néven.

2017 szeptemberében a svájci Barry Callebaut, a világ egyik legnagyobb kakaó és csokoládékészítő cége bejelentette: kifejlesztette a rubin csokoládét. A cég szerint a csokoládégyártás történetében hasonló szenzációra legutóbb 80 éve került sor, amikor a fehér csokoládé debütált.

A világ negyedik típusú csokoládéjaként emlegetett rubin csokoládé, amely a természetes rózsaszín árnyalatú Ruby kakaóbabból készül, egy teljesen új, bogyós gyümölcsöket idéző ízélményt kínál. A rubin csokoládét mesterséges aromák és színezék hozzáadása nélkül nyújtott intenzív íze és színe teszi különlegessé. A termékhez a kakaóbabot 100 százalékig fenntartható forrásból szerzik be, olyan országokból, mint Brazília, Ecuador, Elefántcsontpart.

A KitKat Chocolatory Sublime Ruby először a japán és koreai piacon lesz kapható, kiegészítve a Japánban készült több mint 350 különféle ízben kapható KitKat változatot. Az új termék a két távol-keleti országban online, illetve kizárólag a KitKat Chocolatory butikokban kapható. A termék a tervek szerint még idén a világ számos piacán is bevezetésre kerül. 

Kapcsolódók

Kimaradt?