Tízmilliárd dollárra perlik az Apple-t

Az Egyesült Államokban egy Thomas S. Ross nevű férfi bejelentette, hogy 10 milliárd dollárra kívánja perelni az Apple-t. Ross nem kevesebbet állít, mint hogy 1992-ben eredetileg ő vetetette papírra az iPhone első vázlatait – emlékezetes, hogy Steve Jobs, az Apple első embere csak 15 évvel később, 2007 januárjában leplezte le az első kézzel fogható iPhone-t.

A felperes ezen kívül azt is kifogásolja, hogy az Apple az iPod médialejátszók és az iPad táblagépek esetében is lenyúlta az ő alapöleteit, ily módon pedig igen komoly károkat okozott neki.

Ross az említett 10 milliárd dolláros egyszeri kártérítés mellett a jövőben minden egyes eladott iOS-alapú termék után 1,5 százalékos részesedést követel, ami éves szinten további néhány milliárd dolláros bevételt jelentene számára. Szakértők szerint Ross-nak nincs túl sok esélye a per megnyerésére, hiszen bár a 90-es évek elején szabadalmi jogvédelmet kért az ötletére, 1995-ben törölték azt, ugyanis nem fizette meg az eljárás díjait az USPTO-nak, vagyis az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának – írja a hasznaltalma.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?