Szentségtörés: Androidot telepítettek egy iPhone-ra

Nick Lee, a mobilos termékek, szoftverek fejlesztésével foglalkozó Tendigi technológiai vezetője házasította össze a Google operációs rendszerét az Apple készülékével.

Lee úgy fogalmaz, hogy végre befejeződhet a szent háború, az iPhone is helyet ad az Androidnak, amihez mindössze egy speciális mobiltokot kell használni. A melléket videó szerint látszólag valóban ennyiről van szó: a mobilt belehelyezi a tokba, csatlakoztatja az alul kilógó Lightning kábelhez, majd egy alkalmazás segítségével megjelenik az Android a készülék képernyőjén.

Lee elsőként az Androidnak alapokat adó (a The Open Handset Alliance részét képező) Android Open Source Project (AOSP) segítségét vette igénybe, azaz egyszerűen klónozta, amivel lehetővé vált, hogy egy megfelelő hardveren futtassa a rendszert.

Ehhez egy egyetlen alaplapból álló, Lemaker HiKey típusú mini számítógépet választott, ami elegendő teljesítménnyel bír ahhoz, hogy virtuálisan futtassa az Android Marshmallow verzióját. A végeredmény egy mini számítógép, ami végül valóban egy tokban kapott helyet. A gyakorlatban az iPhone-hoz csatlakoztatott tokban lévő mini számítógép emulálja az Androidot, ami egy erre lefejlesztett alkalmazás közvetítésével jelenik meg az iPhone kijelzőjén – írja a bitport.hu.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?