Segít mobilunk megtalálásában a Google

Android Eszközkezelő néven eddig is volt lehetőség megcsörgetni, térképen keresni, zárolni, vagy törölni annak a mobilnak a tartalmát, amit elloptak, vagy elvesztettünk. Most tovább fejlesztette a lehetőségeket a Google.

A jövőben már a Saját fiók is tartalmazza ezeket az opciókat „Telefon keresése” címszó alatt, viszont jóval több tanáccsal, hasznos tudnivalóval bővültek az alapfunkciók, illetve ezek sokkal áttekinthetőbben próbálnak segíteni, ha baj van.

A megfelelő készülék kiválasztása után rögtön a mobil megcsörgetése, illetve térképen való keresése tűnik elő, viszont, ha ezek nem járnak sikerrel, akkor a rendszer további lépéseket, tanácsokat kínál. Ilyenek a telefon zárolása, ahol megadható egy szám, amit a telefon megtalálója felhívhat, hogy vissza tudja azt juttatni. A további lehetőségek között van még a mobilból való kijelentkezés, vagy az azon tárolt adatok törlése, mint végső megoldás.

A Google igyekszik a Saját fiók elérését a lehető legjobban megkönnyíteni, így mától hangvezérléssel („Ok Google, show me my Google account”) is megnyitható az oldal. A másik elérési mód is elég egyszerű: a később élesedő funkció segítségével elég csak rákeresni a saját nevünkre a Google-ben, ami után azonnal kapunk egy, a beállításainkhoz vezető linket – írja a bitport.hu.

Kimaradt?