Snowden: képtelenség, hogy az FBI ne tudná feltörni az iPhone-t

Az amerikai kémbotrány kirobbantója, Edward Snowden képtelenség, hogy pont az FBI ne tudná feltörni a San Bernardino-i terrorista titkosított iPhone 5c készülékét.

Snowden Moszkvából szólalt meg egy videón a Blueprint for a Great Democracy konferencián: "az FBI azt mondja, hogy csak az Apple segítségével lehet feltörni a telefont. Ez csak duma" – mondta.

Később Twitterén megosztotta az American Civil Liberties Union egyesület oldalán megjelent egyik cikket, amiben említik azt a feltörési módszert is, amit Snowden maga is javasolt – és amit szerinte az NSA is nagyon jól ismer. Snowden a fizikai feltörést javasolta: a processzorból ki kell nyerni ionsugárral az iPhone UID azonosítót, majd ezután szuperszámítógéppel lehetne végigpróbáltatni a lehetőségeket. Ennek azonban rendkívül magas a költsége, és kockázatos.

Közben az Apple társalapítója, Steve Wozniak is megszólalt az ügyben. "Az Apple oldalán állok. Ez az FBI eddigi legbénább ügye. Nekik pont az a telefon kell, ami ráadásul munkahelyi telefon. Nagyon béna és értelmetlen, hogy azt hiszik, találnak rajta valamit." – írja az Origo.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?