Kiáll az Apple mellett a Google vezérigazgatója

Miután Tim Cook, az Apple vezérigazgatója nyílt levélben visszautasította az Egyesült Államok kormányzata és az FBI kérését, hogy építsen az Apple lehetőséget készüléke feltörésére, a Google vezérigazgatója biztosította Tim Cook-ot, hogy kiáll az ügyben mellette.

Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója Twitter-oldalán állt ki az Apple ügyet mellett. Mint írta, vállalatokat az eszközeik feltörésére kötelezni az ügyfelek magánéletét veszélyeztetné, ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a hírszerzés komoly kihívásokkal néz szembe, amikor a közösséget védi a bűnözéssel és terrorizmussal szemben.

 


Leírta azt is, biztonságos termékeket készítenek, hogy ügyfeleik információit biztonságban tartsák, és csak a törvényes kereteken belül adnak át adatokat a hatóságoknak. "Ez azonban teljesen más, mint mint cégektől megkövetelni, hogy az ügyfelek eszközeit és adatait feltörjék. Nyugtalanító precedens lehet" – írja Pinchai. Még hozzáteszi: nyílt és értelmes vitát vár a jövőben erről a fontos kérdésről.

A készüléket a december eleji, 14 áldozatot követelő kaliforniai terrortámadáshozköthetően szeretné feltörni az FBI, de ez bő két hónap alatt sem sikerült. Ehhez kér most segítséget a szövetségi bíró.

Címlapi illusztrációnk forrása: indianexpress.com

Kapcsolódók

Kimaradt?