Még inkább bebiztosítja telefonjait az Apple

Miután az FBI egy kormányzati szervek számára használható kiskaput kért a rendszerbe, az Apple válaszként még jobban bebiztosítja az iPhone-okat.

A New York Times értesülése szerint az Apple úgy módosítja majd az iOS-t, hogy az FBI-nak legközelebb eszébe se jusson ilyeneket kérni. Jelenleg a vállalat elméletileg el tudná készíteni a hatósági kiskaput nyitó új szoftvert, majd rá tudná küldeni egy (vagy több) iPhone-ra, a rendszerben ugyanis lehetőség van arra, hogy az Apple még egy lezárt telefon szoftverét is frissíthesse. Ha pedig a készülékre ráengedett új verzió már tartalmaz egy kiskapus fejlesztést, be lehet jutni az iPhone-ba.

Az Apple azon dolgozik, hogy a későbbiekben ő maga se tudja frissíteni a lezárt telefonok szoftverét, így aztán hiába is kérne tőle később a hatóság egy kiskapus szoftververziót, egy már lezárt készülékre azt nem lehetne eljuttatni – írja a HVG.

Egy kaliforniai szövetségi bíró február közepén arra kötelezte az Apple-t, hogy nyújtson segítséget az FBI-nak egy zárolt iPhone 5c-n tárolt információk kinyeréséhez. Tim Cook, az Apple igazgatója úgy nyilatkozott, "olyan dolgot kért tőlünk az amerikai kormány, amellyel egyszerűen nem rendelkezünk, és amelynek megvalósítását nagyon veszélyesnek tartjuk".

Kapcsolódók

Kimaradt?