Apple vs. FBI: Bill Gates az utóbbi mellé állt a vitában

Bill Gates, a Microsoft alapítója is állást foglalt a San Bernardinó-i terroristákkal kapcsolatos titkosítási vitában. Szerinte az Apple-nek segítenie kéne az FBI-t abban,hogy hozzájuthassanak a terroristák telefonján tárolt titkosított adatokhoz.

Úgy gondolja, hogy ez egy kivételes eset – derül ki Financial Timesnak adott interjújából. A Microsoft alapítója teljesen más véleményen van, mint a Facebook, a Twitter és a Google. Ők mind az Apple mellé álltak,és ellenzik a biztonsági rendszer gyengítését.

John McAfee, a McAfee vírusirtó atyja nem fejtette ki véleményét a titkosítással kapcsolatban, inkább kihívásként tekint az ügyre: felajánlotta, hogy három hét alatt feltöri a telefont hackercsapatával – írja az Origo.

Tim Cook hétfőn újabb nyílt levelet adott ki, amelyben megköszöni, hogy olyan biztonsági funkciókat dolgoztak ki, amelyek valóban megvédik a felhasználók adatait.
Egy kaliforniai szövetségi bíró február közepén arra kötelezte az Apple-t, hogy nyújtson segítséget az FBI-nak egy zárolt iPhone 5c-n tárolt információk kinyeréséhez. Tim Cook, az Apple igazgatója úgy nyilatkozott"olyan dolgot kért tőlünk az amerikai kormány, amellyel egyszerűen nem rendelkezünk, és amelynek megvalósítását nagyon veszélyesnek tartjuk".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?