Hatalmas büntetés járna az Apple-nek minden fel nem tört iPhone után

Bekeményítene a terrorfenyegetettséget fokozottan érző Franciaország, gigabírságot rónának minden mobilos vállalatra, amelyik nem enged a hatóságoknak bejárást egy kiszemelt telefonba.

A javában zajló Apple vs. FBI ügyben egyre biztosabb, hogy az Apple nem hajlandó semmilyen kormányzati kiskaput létrehozni az iPhone-okon. A párizsi terrortámadás-sorozat óta fokozottan érzékeny francia jogalkotók azonban rövidre zárnák a vitákat.

A The Local tudósítása szerint Yann Galut képviselő egy olyan javaslatot nyújtott be a parlament elé, melynek értelmében minden egyes alkalommal 1 millió eurós bírságot kellene kifizetnie a mobilgyártóknak, amikor visszautasítanak egy, az FBI kéréséhez hasonló hatósági megkeresést.

Az iPhone-ok esetében a szoftver és a hardver mögött is az Apple áll, így az iPhone-os bírságot rájuk rónák ki. Az androidos és a windowsos telefonok esetében viszont nem a telefongyártók, hanem az operációs rendszereket fejlesztő Google és Microsoft kapná a bírságot – már csak azért is, mert ők is egyértelművé tették, hogy az Apple álláspontján vannak a kiskapus ügyben – írja a HVG.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?