Apple vs. FBI: a veszélyekre figyelmeztetett az Apple

Az iPhone feltöréséről zajló vitában ezúttal az Apple szoftverfejlesztési igazgatója, Craig Federighi fejtette ki véleményét.

A szakember arra figyelmeztet, hogy a kiberbűnözők a tech cégekhez hasonlóan napról napra fejlődnek: egyre kifinomultabb és veszélyesebb támadásokkal próbálkoznak. A Washington Postnak adott interjújában arról beszélt, hogy a fejlesztői csapatoknak fáradhatatlanul kell dolgozniuk azon, hogy mindig egy lépéssel a bűnözők előtt járjanak.

Ezért kiábrándító az, hogy az FBI és az igazságügyi minisztérium pont ennek ellenkezőjét szeretné elérni:az iOS fejlett biztonsági funkcióinak kiiktatásajelentős visszalépés lenne a bűnözők elleni harcban.

A gyengítés olyan hatással lenne az operációs rendszerre, mintha 2013-ba utaznának vissza. A hackerek azóta a legtöbb biztonsági rést már felfedezték. Ami még rosszabb:módszereiket már közzétették a kevésbé képzett kiberbűnözők körében is, így a tapasztalatlanabb hackerek is bajt okozhatnak.

Többről van azonban szó, mint pusztán személyes adatokról. A szakember példaként említi az elmúlt másfél évet, ami gazdag volt hackertámadásokban. A támadók többször üzleteket, bankokat, de még a kormány szerveit is fel törték – írja az Origo.

Kapcsolódók

Kimaradt?