Ausztráliában esik az eső – így örülnek a gyermekek, a tűzoltók és az állatok

Amint arról már korábban is beszámoltunk, bozóttüzek pusztítják Ausztrália élővilágát. Ma azonban áldásosabb a helyzet: néhány területen már második napja örvendezteti eső az állatokat és az embereket – derült ki a világhálót elkápráztató videókból.

A régóta várt eső nagy segítség a tűzfészkek ellenőrzés alá vonásában: a tavaly szeptember óta tartó tűzvész lángjai Magyarországnál is nagyobb területen pusztították el a növényzetet, valamint több mint kétezer lakóépületet. Eddig 29-en vesztették életüket – írja az MTI.

A Symbio Vadaspark közzétett egy felvételt, amelyen végre fellélegző kengurukat, koalákat és vombatokat láthatunk. A Twitteren egymást váltogatva jelennek meg újabb és újabb örömvideók: olykor gyermekeik esőtáncát is publikálják az áldásnak örvendező felhasználók.

 

 

Az egyik Twitter-bejegyzésben például egy ausztrál kisgyermek ujjongása nézhető végig. A 18 hónapos tipegő mindezidáig nem látott esőt, így nem csoda, hogy lelkendezést váltott ki belőle a „szokatlan időjárási jelenség”.

A tűzoltók is repesnek az örömtől: „az elmúlt 24 órában a tűzvész érintette területek legnagyobb részén eső esett, ami nagyszerű hír! Szorítunk azért, hogy ez folytatódjon a következő napokban is” – írták Twitteren az Új-Dél-Wales államban dolgozók. Helyi idő szerint csütörtök reggel még 82 helyen égtek tüzek az államban, ezek közül még 30-at igyekeztek a tűzoltók ellenőrzése alá vonni. Egy másik tweetben egy fotót osztottak meg: „Mindjárt jövök – kint ugrálok a pocsolyákban!!”

Új-Dél-Walesen kívül a szomszédos Victoria államban, és a Kenguru-szigeten is többtucatnyi tűz ég – Ausztrália második legnagyobb szigetére viszont nem érkezett csapadék. A lángok itt komoly károkat okoztak a kivételes gazdagságú növény- és állatvilágban, odaveszett a koalák nagy többsége, és a populációjukat is teljes kihalás fenyegeti.

Az pedig továbbra is csak vágyálom, hogy Ausztrália keleti és déli részén általános lesz a csapadékos időjárás. A nyár betetőzését január-február fordulójára várják, így a bozóttüzek még tovább pusztíthatnak a kontinensen az esőzések után – közölte az MTI.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?