Egyszerű házi praktika szájszag ellen

A megfelelő szájhigiénia fontosságát nem győzik hangsúlyozni a szakemberek. A fogápolás az alultápláltságra, szellemi teljesítményünkre, de még a szexuális életünkre is hatással van, így megéri rá odafigyelni. Legyünk bármennyire is gondosak a szájhigiéniát illetően, a kellemetlen szájszag bárkinél kialakulhat. A kellemetlenségre nyújt megoldás a Retikül egy egyszerű tippel.

A szájüregben, a nyelv felületén és nyálkahártyáján megtelepedő baktériumok okozzák a kellemetlen leheletet, amelyet leggyakrabban mentolos rágógumival vagy egy gyors fogmosással igyekszünk orvosolni. A fogmosásra azonban nem minden helyzetben van lehetőségünk, a rágógumi pedig csak a szagot fedi el, a baktériumok számát nem csökkenti, így a problémára másik megoldást kell keresnünk. 

Nem is gondolnánk, hogy a legjobb praktikák a konyha, vagy éppen a kamra polcain bujkálnak. A szegfűszeg, amelyet leginkább forralt bor, sütemények fűszerezésére vagy otthonunk illatosítására használunk, a kellemetlen szájszagra is megoldás lehet. Az eugenololajat tartalmazó fűszernövény ugyanis antibakteriális hatással bír, így képes semlegesíteni a szájüregben lévő kórokozókat. Hogy felfrissítsük a leheletünket, alaposan rágcsáljunk meg, forgassunk meg a fogaink között két szem szegfűszeget és a rossz szájszag eltűnik. 

Ha a rossz lehelet huzamosabb ideig fennáll, érdemes kivizsgáltatni a probléma okát. A kellemetlen szájszag ugyanis szájszárazság, elhanyagolt fogak, fogínybetegség, gyomorzáródási- és gyomorsavzavarok, bélfertőzések tünete is lehet, de okozhatja a fogak közötti ételmaradék, dohányzás, alkohol- és kávéfogyasztás is. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?