banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Versenyvizsga a megyei egészségbiztosítóknál: csúfosan leszerepeltek az igazgatójelöltek

54 jelentkező közül 5 ért el megfelelő osztályzatot, volt olyan, aki 100 pontból 11,3-t kapott.

Siralmas eredmények születtek az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) megyei kirendeltségeinek igazgatói posztjaira meghirdetett versenyvizsgán. A 33 vizsgázó közül mindössze 5 ért el megfelelő osztályzatot, 21-en pedig meg sem jelentek.

A hivatalban levő, megbízott vezetők közül 15-en pályáztak, legalábbis elméletben, 11-es ugyanis nem mentek el a megmérettetésre. Az Ilfov és a Suceava megyei igazgató is jobban járt volna, ha otthon maradt, ugyanis mindketten leszerepeltek: előbbi 16,55, míg utóbbi 38,30 pontot ért el a lehetséges 100-ból.

A legjobban a Máramaros megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója szerepelt, aki 93,30 pontot kapott. Hivatalban maradhat Kolozs megyei kollégája is, aki 79,75 pontot ért el. Rajtuk kívül még egy-egy Iași, Tulcea, illetve Beszterce-Naszód megyei jelentkező ért el átmenő osztályzatot. A Hargita-, a Kovászna- és a Maros megyei megbízott igazgatók nem jelentek meg a versenyvizsgán.

A 33 résztvevő közül 19 a maximális pontszám felét sem kapta meg. A leginkább csapnivaló eredményt egy Dâmbovița megyei vizsgázó érte el, 11,30 pontot, de egy Argeș megyeinek is csak 19,80 pont jött össze.

Az adatvédelmi szabályozások miatt a CNAS nem hozta nyilvánosságra a pályázók nevét. A CNAS azért szervezte meg a versenyvizsgát, mivel meg akart bizonyosodni a megyei vezetők szakmai kvalitásairól, azok ugyanis jelentős pénzekkel gazdálkodnak. „Lényegében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár forrásait a megyei pénztárak kezelik. Ezért biztosak kell lennünk, hogy hatékonyan menedzselik ezeket” – nyilatkozta Adrian Gheorghe, a CNAS elnöke.

A versenyvizsga eredményeit a legnagyobb jóindulattal sem lehet megnyugtatónak nevezni. A CNAS, illetve az intézmény megyei kirendeltségei évei 45 milliárd lej körüli összegből gazdálkodnak.

(Nyitókép: formareamedicala.ro)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?