banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Újabb szakszervezet vonul az utcára béremelésért

Tiltakozó akciókat jelentett be csütörtökön az Országos Sport- és Ifjúsági Szakszervezet (SNST).

Az AGERPRES hírügynökségnek elküldött közleményben az Országos Szakszervezeti Tömbhöz (BNS) tartozó érdekvédelmi szervezet leszögezi, tagjaik megelégelték, hogy a közalkalmazottak közül nekik a legalacsonyabb a fizetésük, az egységes bértörvénybe foglaltak alkalmazását pedig évek óta csak ígérgeti a kormány. Ezzel szemben más közalkalmazotti kategóriák bérét már megemelték különféle kormányrendeletekkel.Fotó: Kiss Gábor

A szakszervezeti képviselők emellett a rossz munkakörülményeket is nehezményezik, valamint azt, hogy az élsportolókat felkészítő edzők erőfeszítéseit egyáltalán nem jutalmazzák.

A SNST emiatt március 21-étől meghatározatlan időre tiltakozó akciókba kezd, 25 százalékos béremelést követelve az általa képviselt alkalmazottak számára.

“Eleget vártunk, itt az ideje, hogy emlékeztessük őket a létezésünkre! Az alacsony béreket, a kifizetetlen túlórákat, a létszámhiányt és a helyenként nyomorúságos munkakörülményeket a szőnyeg alá söprik a döntéshozók, miközben méltatlanul és mosolyogva büszkélkednek a kollégáink által nagy nehézségek és áldozatok árán elért sporteredményekkel és ifjúsági tevékenységekkel. Még csak meg sem jutalmazzák őket!” - fogalmaznak a SNST képviselői.

Azt is bejelentették, hogy amennyiben nem teljesítik követeléseiket, felfüggesztik tevékenységüket, és a választások és a párizsi olimpiai játékok idején az utcákon fognak tüntetni.

A SNST a megyei sport- és ifjúsági igazgatóságok, a sportklubok, diákművelődési házak, egyetemi sportklubok, országos sportközpontok, az országos edzőképző központ, a sportkutatói intézet, az országos sportegyesületek, a családügyi, ifjúsági és esélyegyenlőségi minisztérium és az országos sportügynökség alkalmazottainak az érdekvédelmi szervezete.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?