Újabb politikus hagyja ott a Nemzeti Liberális Pártot

Ionel Dancă képviselő bejelentette pénteken, hogy kilép a Nemzeti Liberális Pártból (PNL), miután Ludovic Orbant kizárják az alakulatból.

„Ha Ludovic Orbannak mennie kell, én is megyek. Egyértelmű, hogy mindenkit kizárnak, aki bírálja a pártot térdre kényszerítő és Romániát a PSD-nek kiszolgáltató vezetőséget” – írta a politikus egy Facebook-bejegyzésben.

Dancă szerint a PNL elmúlt 30 évét nagymértékben meghatározta Ludovic Orban személye, a volt pártelnök szinte teljes életét az alakulatnak szentelte, megrögzötten harcolva a kommunizmus „avatárjai” ellen, „kezdve a FSN-től, a FDSN-n, a PDSR-n és a PD-n át egészen a jelenlegi PSD-ig”.

Pleacă Ludovic Orban din PNL, plec și eu! Este clar: cine critică echipa distrugătoare de conducere a PNL, care a...

Közzétette: Ionel Dancă – 2021. november 12., péntek

„Sajnos azonban egy csapat politikai gerinctelen, hazug és áruló, szélhámos és bohóc, akiket Klaus Iohannis elnök a PNL élére állított, tönkreteszi a Nemzeti Liberális Pártot, csúfot űz a románokból, és átadja a kormányzást és az országot a PSD-nek” – fogalmazott.

Ionel Dancă azt írta, eltökélt szándéka harcolni egy új nemzeti liberális politikáért, amely képes visszaállítani az embereknek a jobboldali kormányzásba vetett bizalmát.

A PNL végrehajtó bizottságának pénteki döntése szerint javasolni fogják Ludovic Orban volt pártelnök kizárását az alakulatból. A javaslatot a párt Országos Tanácsa elé kell terjeszteni.

(Címlapkép: Ionel Dancă/Facebook) 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?