A szakadár liberálisok nem támogatják a PNL kormányalakítását a PSD-vel

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti frakcióiból kilépett törvényhozók a jobbközép koalíció helyreállítását támogatják, és nem szavaznának meg egy PNL–PSD alkotta kormányt - jelentette ki szerdán Ludovic Orban.

Ludovic Orban után több mint egy tucatnyian léptek ki a PNL parlamenti frakcióiból | Fotó: AgerpresA volt pártelnök nyilatkozatában cáfolta azokat az információkat, miszerint a PNL jelenlegi vezetősége azért kényszerül koalícióra lépni a Szociáldemokrata Párttal (PSD), mert a liberálisok parlamenti frakciójából kilépett törvényhozók ellehetetlenítették a jobbközép koalíció helyreállítását.

Orban azt mondta, tárgyalt valamennyi kollégájával, aki hozzá hasonlóan kilépett a PNL-frakcióból vagy ki fog lépni a közeljövőben, és egyértelműen azt a döntést hozták, hogy nem szavaznak meg egy esetleges PNL–PSD-kormányt. „Mi a jobbközép koalíció helyreállításában akarunk részt vállalni" – nyomatékosította.

Hozzátette, csak olyan jobbközép kormányt fognak támogatni, amelynek kormányprogramja az üzleti környezetet, a befektetések fellendítését és a nagy infrastrukturális beruházásokat támogató intézkedésekre alapoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?