banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Egy focicsapatnyi képviselő és szenátor hagyta ott a PNL parlamenti frakcióit

Nicolae Giugea Dolj megyei parlamenti képviselő hétfőn bejelentette kilépését a Nemzeti Liberális Párt (PNL) alsóházi frakciójából.

A Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében ezt azzal indokolta a politikus, hogy a PNL „egy irracionálisan viselkedő csoport” foglya lett. Mint írta: semmilyen logikus magyarázat nincs arra, hogy Florin Cîţu pártelnök szétrombolt egy „tökéletesen funkcionális” koalíciót és egy olyan kormányt, amelynek lehetősége lett volna valós reformokat végrehajtani.

Nicolae Giugea egy öngyilkossági szándékkal partra vetődő bálnához hasonlította a PNL-t. „Senki sem érti, hogy mi készteti öngyilkosságra ezeket az emlősöket. Szembeszökően hasonlít erre a természeti jelenségre mindaz, ami most a PNL-ben történik. (...) Sokan tisztában vannak ezzel, de hallgatnak, mert jobban félnek a pártelnöktől, mint a választóiktól” – állapította meg bejegyezésében a politikus.

Începând de astăzi, nu mai fac parte din grupul parlamentar al PNL Este o decizie grea, pe care am luat-o după ce am...

Közzétette: Nicolae Giugea – 2021. október 31., vasárnap

A képviselő szerint a PNL szembement a társadalmi elvárással, a járvány negyedik hullámának és az energia drágulásának közepette „káoszba taszította” az országot. Úgy vélekedett: a kormányalakítási tárgyalások is bebizonyították, hogy a párt irányt vesztett, semmilyen terve, stratégiája nincs. „Nem lehetek ennek részese, mert a parlamenti tevékenységemet a rám szavazó polgárok elvárásaihoz, nem a PNL kérészéletű, valóságtól elrugaszkodott vezetőségéhez igazítom” – írta a politikus.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Nicolae Giugea a tizenegyedik politikus, aki kilépett a PNL parlamenti frakciójából. Elsőként a párt volt elnöke, Ludovic Orban tette meg ezt a lépést.

Kapcsolódók

Kimaradt?