Újabb fürdőt épít Fehér megye önkormányzata a marosújvári komplexum sikerén felbuzdulva

A marosújvári (Ocna Mureș) fürdő a megnyitását követő első hetek óta a vártnál is jobban vonzza a turistákat, ennek megfelelően a bevételek is messze a várakozásokat meghaladóan, 1 millió euró értékben alakultak. Az Fehér megyei önkormányzat ebből kiindulva eltervezte és be is jelentette: aláírta az új szabadidőközpont, a Kisaknán (Ocnișoara) létrehozandó sós vizű gyógyfürdő tervezésére és kivitelezésére vonatkozó szerződést.

„Ez a kezdeményezés természetes kiegészítője a maosújvári gyógy- és szabadidős közőont fejlesztésére irányuló projekt sikerének, kiemelve a fenntartható fejlődésre és a megye turisztikai potenciáljának népszerűsítésére vonatkozó elképzelésünket. Az Kisakna Sósfürdő egy kiemelkedően szép tájjal és természeti erőforrásokkal rendelkező dombvidéki elhelyezkedésével az ország egész területéről érkező turisták számára vonzerőnek ígérkezik. Ez a kezdeményezés újjáéleszti a területet és új gazdasági lehetőségeket teremt a helyi közösség számára” – írta közleményében a Fehér megyei tanács.

Részlet a látványtervből | Forrás: Fehér megyei tanács

Az sós vizű fürdő megtervezése és megépítése 16,7 millió lejbe kerül áfa nélkül plusz. A tervezés és a műszaki projekt ellenőrzésének határideje 5 hónap. A munkálatokat 17 hónap alatt kell befejezni – közölte a megyei önkormányzat. E szerint a cél egy, a terület sajátos építészeti stílusában kialakított, a környező természeti elemekbe illeszkedő rekreációs központ létrehozása. Az egész komplexum funkcióit a meglévő természeti környezetbe integrált, környezetbarát anyagokból készült gyalogos sétányok kötik majd össze.

A beépítendő telek területe több mint 26 ezer négyzetméter. Ezen egy 200 éves kutat is restauráltak, amelyből a helyiek sós vizet vesznek, amelyet az ételek javítására, de gyógyászati célokra is használnak, olyan betegségek kezelésére, mint a reuma.

A fejlesztés magában foglalja a sós vizű tavakat, az édesvizű tavakat, piknikhelyeket, beleértve a fábókl készülő filagóriák építését is. Két fából készült épület lesz, az egyik a recepciónak és a ruhatárnak, a másik pedig a vendéglátás, az étterem és a konyha számára.

A területen két öltözőt hoznak létre, továbbá mosdók és egy masszázsrészleg lesz.

A sós tavat a partra ültetett fasorok segítségével árnyékolják, a tó mélysége körülbelül 1,35 méteres lesz. A fürdőhely egy iszapmedencét, két pihenőmedencét és egy szárítóhelyet foglal magában. Mind az iszapmedence, mind a pihenőmedencék 0,80 méter mélyek lesznek. A többi medencét 2 méter mélységűre alakítják ki.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?