banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

USR-s képviselő: bepanaszolom Daniel Ghiţát, mert fizikailag bántalmazott

Bepanaszolja Sebastian Cernic, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője a képviselőház ügyvivő elnökénél a szociáldemokrata párti Daniel Ghiţát a tőle elszenvedett „verbális és fizikai erőszak” miatt.

A politikus szerdán kijelentette, hogy a Szociáldemokrata Párt képviselője, Daniel Ghiţă provokálatlanul bántalmazta őt a jövő évi költségvetés tervezetének keddi parlamenti vitáján. „A fülemet húzta; ez nagyon rossz fényt vet a parlamentre, és nem csodálkozhatunk, ha az állampolgárok már nem bíznak ebben az intézményben. Daniel Ghiţă képviselő úr a Szociáldemokrata Párt képviselője, és átvette a verbális és fizikai agresszivitást olyan pártoktól, mint az AUR és Şoşoacă asszony” – mondta a sajtónak az USR-s képviselő, akit az Agerpres idéz.

Fotó: Agerpres

Egyben reményét fejezte ki, hogy a képviselőház ügyvivő elnöke, Alfred Simonis szankcionálni fogja Daniel Ghiţát, tekintve, hogy már tizenöt panasz érkezett a képviselőház vezetőségéhez a magatartása miatt. „Mindeddig semmiféle lépést nem történt” – tette hozzá Cernic.

Nem sokkal a plenáris ülésen történt botrány után, a folyosón Ghiță meghúzta Sebastian Cernic, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) tagjának a fülét, azt állítva, hogy az USR „árulók gyülekezete”.

Mint írtuk, kitámadták a magyar képviselőket is kedden este a költségvetés parlamenti vitáján. Durván, erőszakosan belekötött az RMDSZ frakció tagjaiba két román képviselő: Dan Tanasă, Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) politikusa és Daniel Ghiță, a Szociáldemokrata Párt (PSD) tagja.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?