Türelmet kérnek a brassói reptérhez a légitársaságoktól

Kis türelmet kellett volna adni az új repülőtérnek, és megoldódtak volna azok a gondok, amelyeket a Dan Air jelzett – kommentálta a légitársaság kivonulását a brassói repülőtérről Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke az Erdély TV 24plusz című műsorának vendégeként.

A Brassó megyei alelnök szerint nem katasztrófa a repülőtér számára a Dan Air távozása, a jövőben ugyanis több külföldi járat bejelentkezésére is számítanak, ami fellendítheti a régió szempontjából kiemelt jelentőségű légikikötőt. Példaként olaszországi, spanyolországi, németországi és nagy-britanniai célpontokat említett, amelyekre a felmérések szerint igény van, de konkrétumokba nem kívánt bocsátkozni. A Kovászna megyei politikus a többi légitársaság türelmét kérte, a reptér ugyanis folyamatosan igyekszik orvosolni a gondokat.

Brassóban egyébként a Dan Air a reptér június 15-ei megnyitása óta jelen volt, távozásával már csak egy társaság marad a légikikötőben. Jakab István Barna repülőmérnök hangsúlyozta, a nemtetszést kiváltó és a légitársaság által sokszor kritizált rövid nyitvatartási időn hosszabbítanak, 2024 január közepétől a repülőtér 12 óra helyett 16 órán át lesz nyitva. Hozzátette, a személyzethiányt a brassói reptér nem tudja megoldani, mivel az a román légiirányításért felelős hatóság feladatköre.

A látási viszonyok javítása kapcsán a repülőmérnök úgy nyilatkozott, GPS-alapú légifolyosókat kell kialakítani, amellyel szintén jól haladnak, egyedül a hivatalos tesztrepüléseket kell még elvégezni. Legtöbb egy hónapon belül, mire a ködös időjárás beáll, erre a problémára is megoldás születik – hangsúlyozta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?