banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tömeges halpusztulást észleltek a Zsil folyóban

Több száz hal pusztult el a Zsil folyó Hunyad megyei szakaszán Aninósza (Aninoasa) város közelében. A tömeges pusztulás okát még keresik a környezetvédelmi hatóságok, a vízügy, valamint az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hivatal munkatársai – közölte hétfőn a Hunyad Megyei Környezetőrség  igazgatója, Dorel Bretean.

Fotók: Sorin Blada/Agerpres

Az okok felkutatása érdekében vízmintát vettek a folyóból, az említett városon kívül Korojesd (Coroieşti) környékén is vizsgálták a vizet, de mindkét minta normál értékeket mutatott. A szakemberek elkezdték az folyóvíz oxigénszint-mérését is, a gyanú szerint ugyanis a csökkenés okozója lehet a rendkívül meleg időjárás is.

A környezetőrség igazgatója hozzátette, hogy felkérték az állategészségügyi szakembereket, hogy vizsgálják meg a haltetemeket is. A Zsil-medence Vízügyi Igazgatósága Bukarestbe továbbítja a haltetemekből vett mintát, hogy megállapítsák, mérgezés következtében pusztult-e el több száz állat. A hatóságok a következő napokban is figyelemmel kísérik a folyó élővilágát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?