banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Újabb nő mérgezte meg féregtelenítővel a három kislányát

A Brassó megyei tragédia után néhány nappal Iași megyében is három kislány került kórházba, akiknek fejét az anyjuk állatok féregtelenítésére használt szerrel kente be.

A hírtelevíziók beszámolói szerint az eset a Țibănești községhez tartozó falvak egyikében történt szombaton. A 6, 8 és 11 éves kislány hajában az anyjuk tetveket fedezett fel. Kiirtásukra a nő az emberre mérgező, cipermetrin nevű féregtelenítőt használta.

Miután anyjuk bekente a fejüket ezzel a szerrel, a gyerekek rosszul lettek. A nő még a kiérkezésük előtt azt a tanácsot kapta a mentősöktől, hogy többször is öblítse le alaposan vízzel a kislányok haját. Ez enyhítette a szer mérgező hatását. A gyermekeket kórházba szállították, jelenleg orvosi felügyelet alatt vannak.

A Iași megyei mérgezés kísértetiesen hasonlít a Brassó megyében egy hete történt esethez, csakhogy ez utóbbi tragédiával végződött. Egy szászugrai nő fejtetveket fedezett fel három kislánya hajában, és a parazitákat a Toxoman nevű, juhok féregtelenítésére használt készítménnyel akarta eltávolítani. Két gyermek még aznap meghalt, a harmadik néhány nappal később veszítette életét a kórházban.

(Címlapfotó: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?