Tizenkét millió euróra lehet pályázni turisztikai-kulturális útvonalak népszerűsítése céljából

Pályázatot ír ki az Európai Beruházások és Projektek Minisztériuma a Hívogató Románia. Az országjáró projekt keretében megvalósuló 12 turisztikai-kulturális útvonal népszerűsítésére – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

A 12 millió eurós kiírást az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) révén hirdetik meg. Romániában ekkora összeget még sosem költöttek az épített örökség népszerűsítésére – hívják fel a figyelmet.

„Mi tudjuk, hogy hagyományos házaink, kastélyaink, templomaink nemcsak csodaszépek, de értékesek is. Egyrészt azért, mert történelmünk élő bizonyítékai, másrészt mert számos turista látogatná meg őket, ha tudna róluk. A Hívogató Románia. Az országjáró projekt keretében mi ezen segítünk, Európában és itthon népszerűsítjük: 12 millió euróból mutatjuk be az ország több mint 700 műemlékét, virtuális valósággal, rövid filmekkel, vezetett sétával, mindezt több nyelven, 21. századi eszközökkel. Ez történelmi pillanat, mert ekkora összeget még sosem szántunk műemlékeink népszerűsítésére” – mondta Hegedüs államtitkár.Fotó: Varró-Bodoczi Zoltán

A közleményben kifejtik, hogy az Országos Helyreállítási Tervből megvalósuló projekt célja javítani a turisztikai célpontok elérhetőségein, a turisztikai infrastruktúra minőségén, bővíteni a turisztikai kínálatot, a kulturális és a természeti örökség hasznosításával, a szolgáltatások, élmények minőségének növelésével.

A projekt célja továbbá, hogy kilépjünk a brosúrák világából, és megérkezzünk ebből a szempontból is a 21. századba. „Vonzóvá, elérhetővé kell tennünk épített örökségünket. Ezért a 12 millió euró értékben kiírt pályázat során a 12 turisztikai útvonal népszerűsítéséhez virtuális séták, a helyszíneket bemutató rövid filmek, többnyelvű vezetett séták, fotók, virtuális realitás járul hozzá” – olvasható a tájékoztatóban.

Mint hozzáteszik, az érdeklődő szolgáltatók az augusztus 19-től számított 30 napon belül tehetnek ajánlatot a közbeszerzési eljáráson. Várjuk kreatív cégek jelentkezését, amelyek képesek ennek a kihívásnak eleget tenni. Az ajánlatok feltöltése az elektronikus közbeszerzési rendszeren (SEAP) belül lehetséges. A kiírás SEAP száma: CN1046161/18.08.2022.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?