banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Tamás Sándor: az EP-választáson legfontosabb célunk, hogy az erdélyi magyaroknak legyen hangja Brüsszelben

Az EP-választásokon a legfontosabb célunk az, hogy az erdélyi magyaroknak legyen ereje itthon és legyen hangja Brüsszelben is – hangsúlyozta Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának RMDSZ-es elnöke az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Tamás Sándor elmondta, a június 9-ei európai parlamenti választásokra készülve az RMDSZ legfontosabb feladata, hogy a saját közösségüket megszervezzék és egységes erőt tudjanak felmutatni.

Az RMDSZ politikusa kiemelte: óriási súlya van a választásoknak, az EU-ban képzelik el a jövőt, és azt szeretnék elérni, hogy ők is tudják alakítani a döntéseket Brüsszelben.

Tamás Sándor úgy fogalmazott, hogy változásra van szükség az unióban, mert elmaradt „a nagy gazdasági bumm” és kevésbé fontos az őshonos kisebbségek kérdése. Ezen változtatni szeretnénk – hangsúlyozta a háromszéki politikus.

Kiemelte, az RMDSZ osztozik a magyar kormány álláspontján, miszerint legyen béke, ne legyen genderpropaganda, és ne legyenek betelepítések sem.

Az ugyancsak június 9-én tartandó helyhatósági választások apropóján Tamás Sándor azt mondta, az RMDSZ támogatására az eddig elvégzett munka lehet a hívószó. Továbbra is Erdély folyamatos fejlesztése a cél, a magyar nemzeti kisebbség jogait pedig nemcsak megvédenék, hanem bővítenék is – tette hozzá.

Az RMDSZ politikusa üzent a Magyarországon élő erdélyieknek is, azt kérve: vegyenek részt a választásokon, hogy „amikor hazajönnek, ne kirekesztőkkel, hanem szeretett szülőföldjükkel találkozzanak”.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?