Szexuális együttlét céljából is fogadhatnak látogatókat a fogvatartottak

De csak a példás magaviseletű elítéltek, akik dolgoznak és/vagy tanulnak is a börtönben.

Jótékony hatással lehet a romániai elítéltek nemi életére a Büntető Törvénykönyvet módosító és kiegészítő, július 5-én elfogadott 200/2023-as törvény. A jogszabály értelmében ezentúl szexuális együttlét céljából is fogadhatnak látogatókat a fogva tartottak.Fotó: Pixabay

Ez nem egy általános jog, a rácsok mögötti pásztorórák feltételekhez vannak kötve. A két félnek házastársaknak kell lenniük, amit házassági bizonyítvánnyal kell igazolniuk. Az intim együttlét jár azok számára is, akik „a házastársakéhoz hasonló partneri kapcsolatban” élnek. Ez utóbbi kitétel fényében teljesen érthetetlennek és értelmetlennek tűnik az előző, mivel a partneri kapcsolat semmiféle hivatalos irattal nem bizonyítható.

A börtönbeli nemi aktus azok számára engedélyezett, akik az azt megelőző 6 hónapban nem követtek el fegyelmi kihágást, börtönmunkát végeznek vagy oktatási programokban és pszichológiai tanácsadáson vesznek részt.

Intim együttlét céljából az előzetes letartóztatásban levő személyeket is lehet látogatni, amihez a nyomozást vezető ügyész beleegyezése szükséges.

Kapcsolódók

Kimaradt?