Zöldövezet-karbantartói képesítést szereztek a csíkszeredai börtön fogvatartottjai

Illusztráció: Counselling/PixabayA Csíkszeredai Büntetés-végrehajtási intézet 14 fogvatartottja végezett el nem rég zöldövezet-karbantartói képzést annak érdekében, hogy szabadulásukkor nagyobb eséllyel illeszkedjenek vissza a társadalomba, illetve hogy munkát vállalhassanak.

A csíkszeredai börtön tájékoztatása szerint a rabok a Hargita Megyei Munkaerő-elhelyezési Ügynökséggel kötött együttműködés révén végezték el a kurzust, amelyet a Brassói Regionális Felnőttképzési Központ szervezett.

Az intézmény által kiadott közleményben megjegyzik, hogy a 14 rab között vannak olyanok is, akiknek korábban semmiféle képesítése nem volt, ezért esetükben különösen fontos előrelépés a 180 órás zöldövezet-karbantartói kurzus elvégzése, amelyből 60 óra elméleti, míg 120 óra gyakorlati képzést tett ki.

A jelenleg hatályos törvények értelmében, amennyiben a fogvatartottak levizsgáznak egy adott szakmából, a munkaügyi és az oktatási minisztérium által is elismert oklevelet kapnak, ráadásul büntetésük ideje is csökken húsz nappal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?