Vádat emeltek a volt nagybányai börtönigazgató ellen

Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) a nagybányai börtön volt igazgatója ellen. Horia Ștefan Chișt azzal gyanúsítják, hogy 2020 és 2022 között, a büntetésvégrehajtási intézet vezetőjeként szexuális szolgáltatásokra kényszerítette két alárendelt alkalmazottját; kihasználta és visszaélt a hatalmával – derült ki a DNA hétfői közleményéből.

Fotó: Agerpres

Az egyik áldozat visszautasította Chișt, aki emiatt 2022. május 19-én erőszakosan viselkedett vele az irodájában, 6-7 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott a nőnek. Hogy emiatt a felelősségre vonást elkerülje, megpróbálta rávenni a nőt arra, hogy ne jelentse a történteket a börtönfelügyelősnek. Az ügy eltusolására tett kísérletben az igazgatót támogatta a börtön pszichológusa, Angela Kozma is, aki ellen zsarolás miatt emeltek vádat. A börtönben dolgozó négy rendőrtiszt ellen ugyanakkor hamis tanúzás a vád.

A vádirat alapján amúgy Chiș azzal zsarolta meg áldozatát, hogy inkrimináló fotókat hoz nyilvánosságra, amelyek megkérdőjelezik majd a szavahihetőségét. Miután a börtönfelügyelet belső vizsgálata lezárult, a volt igazgató egy másik alárendeltjét fenyegette meg azzal, hogy besározza egy kitalált történettel, ha nem tanúskodik mellette.

Az ügyet a Máramaros megyei bíróság tárgyalja alapfokon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?