Székkel dobta meg, leköpte és szidalmazta kollégáját a tordaszentlászlói alpolgármester

A Kolozs megyei Tordaszentlászló RMDSZ-es alpolgármestere, Tamás Gebe Liviu székkel dobta meg, leköpte és szidalmazta az egyik helyi tanácsost egy RMDSZ-es frakcióülésen – állítják az eset szemtanúi. A történtek nyomán az RMDSZ Kolozs Megyei Szervezete megvonja politikai támogatását az alpolgármestertől, de a döntés megtámadható a Szövetség központi vezető testületeinél.

A Maszol megkereste Asztalos István polgármestert, aki megerősítette, hogy az eset valóban így történt a március 30-i frakcióülésen. Az alpolgármester az RMDSZ politikai támogatásának megvonásáról szóló átiratát most csütörtökön kapta meg, és 48 óra állt a rendelkezésére, hogy megóvja azt.

A polgármester elmondása szerint Tamás Gebe Liviu és a sértett tanácsos között hosszabb időre visszanyúló konfliktus volt, és a március végi frakcióülésen történt szélsőséges eset az utolsó csepp volt a pohárban. Hozzátette, az alpolgármester korábban vállalkozóként dolgozott, ezért elképzelhető, hogy nehezére esett megszokni azt, hogy az önkormányzatnál nem egyedül hozza meg a döntéseket, hanem csapatban kell dolgoznia.

Asztalos Istvántól azt is megtudtuk, hogy a sértett tanácsos nem sérült meg a konfliktusban, sikerült megvédenie magát a feléje repülő széktől. Az esetet egyébként a rendőrség is vizsgálja, mivel a sértett feljelentést tett.

Tordaszentlászló madártávlatból | Fotó: Mátyás Péter-Győző/Facebook – Tordaszentlászló

A Kolozs megyei RMDSZ elnöke, Csoma Botond a Cluj24 hírportálnak nyilatkozva rámutatott: az ilyen magatartás elfogadhatatlan egy közigazgatási tisztviselő részéről.

„Az Etikai Bizottság javaslatot tett a Kolozs Megyei RMDSZ Állandó Tanácsának, hogy vonja meg Tamás Gebe Liviu alpolgármester politikai támogatását, amit a tanács egyhangúlag meg is szavazott, miután meghallgatták az ügyben tett tanúvallomásokat” – részletezte Csoma Botond.

A szemtanúk elmondása szerint a tordaszentlászlói helyi tanács egyik ülésén az alpolgármester széket vágott az egyik tanácsoshoz, leköpte és szidalmazta. Mint kiderült, nem ez volt az első alkalom, hogy az alpolgármester leköpött és szidalmazott valakit a testületben.

Csoma Botond a román nyelvű hírportálnak adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az alpolgármester támogatásának megvonásáról szóló döntés megfellebbezhető a Szövetségi Állandó Tanácsnál, de ha a döntés végleges marad, akkor közlik a Kolozs Megyei Prefektusi Hivatallal, hogy az alpolgármesteri szék megüresedett. Ezt követően a tordaszentlászlói tanácsosi testület új alpolgármestert választhat.

Tamás Gebe Liviu támogatói egyébként azt állítják, hogy a botrány azért tört ki, mert az alpolgármester a községez tartozó Magyarléta és Oláhléta víz- és csatornahálózatának kiépítéséről szóló szerződés felbontását kérte, de a kollégái nem értettek ezzel egyet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?