Emberölési kísérlet gyanújával őrizetbe vettek négy rendőrt

Ellenőrzést rendelt el Lucian Bode belügyminiszter a Gorj megyei rendőr-főkapitányságon, miután négy ott dolgozó rendőrt őrizetbe vettek kínzás és emberölési kísérlet gyanújával.

A Gorj megyei törvényszéki ügyészség pénteki tájékoztatása szerint a május 21-ére virradó éjszaka a rendőrség különleges alakulatánál szolgálatot teljesítő négy rendőrt megbízták, hogy segítsenek novaci-i kollégáiknak előállítani egy férfit, aki ellen bűnvádi eljárás folyt hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Illusztráció: Adobe Stock

Bár a hátrabilincselt kezű férfi sem a rendőrautóban, sem a rendőrőrsön nem tanúsított ellenállást, a rendőrök ököllel és gumibottal ütlegelték, térddel-lábbal rugdosták, aminek nyomán több belső szerve is súlyosan megsérült. Az ügyészség szerint a férfi 40–45 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, amelyek az életét veszélyeztették. A gyanúsítottak fizikai szenvedést okozva próbálták meg rábírni az áldozatot arra, hogy elárulja, hova rejtette el az autót, amelyet a bűntette elkövetésekor használt – állítják az ügyészek.

Az ügyészségi nyomozás mellett a belügyminiszter is ellenőrzést kért az ügyben. A Román Rendőr-főkapitányság ellenőrző testülete várhatóan hétfőn kezdi el a kivizsgálást a Gorj megyei rendőrségnél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?