Több nőt is bántalmaztak Háromszéken az ünnepek alatt

Több olyan erőszakos cselekmény is történt a karácsonyi ünnepek alatt Háromszéken, amelyek áldozata nő volt – számolt be hétfőn Nicoleta Marin, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője.

December 25-én a hídvégi rendőrőrsöt riasztotta egy 26 éves nő, akit panasza szerint megverte a volt férje. Mint kiderült, az áldozat két személy kíséretében felkereste a volt házastársát, mert látni akarta a gyerekeit. A látogatásból veszekedés lett, a vita tettlegességig fajult. A nőt kórházba szállították, de sérülései nem voltak nagyon súlyosak, így hazaengedték. A rendőrség testi sértés gyanújával vizsgálódik az ügyben.

Szintén karácsony első napján egy másik 26 éves nőt bántalmazott Kézdiszentléleken egy 14 és egy 25 éves fiatal. Aznap, ugyancsak Kézdiszentléleken, egy részeg, 26 éves fiatal megverte 28 éves ivócimboráját. Mindkét ügyben testi sértés gyanújával vizsgálódik a rendőrség.

Karácsony második napján egy 39 éves kézdivásárhelyi nő tárcsázta a 112-es sürgősségi számot. Arra panaszkodott a rendőröknek, hogy megverte az élettársa. A feljelentésének volt alapja: kiderült, hogy a részeg férfi valóban bántalmazta a nőt. Vizsgálatot indítottak ellene.

Hetvenhét bűnesethez riasztották a karácsonyi időszakban a Háromszéki rendőröket, tájékoztatott Nicoleta Marin. A szóvivő szerint múlt szerdától vasárnapig a háromszéki rendőrök 123 bírságot osztottak ki összesen 21.400 lej értékben. Ezek jelentős részét - 104 bírságot - közúti szabálytalanságok miatt osztották ki, mondta a szóvivő, aki szerint 56 gyorshajtót értek tetten a közlekedésrendészek, de négy részeg sofőrt is elfogtak a közutakon, ellenük bűnvádi eljárást indítottak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?