Szászrégenben is a beruházásokra fektetik a hangsúlyt idén

Maros megyében az elsők között fogadták el Szászrégen költségvetését szerda délután. A városban uszoda, bölcsőde épül, iskolákat korszerűsítenek, tömbházlakásokat hőszigetelnek és kerékpárutak is kialakítanának.

Gál Előd, a polgármesteri hivatal kabinetfőnöke közölte, igyekeztek úgy felépíteni a költségvetést, hogy az beruházás-központú legyen.

„Odafigyeltünk, hogy az elmúlt években összegyűlt hiányosságokat orvosoljuk. Jelen pillanatban több mint 100 millió lej értékben van Szászrégennek aláírt pályázati szerződése. Az önrészeket általában a költségvetésből kell fedezni, ami elég nagy összeg idén, de ezt hitellel szeretnénk megoldani, ami azt jelenti, hogy az önrészekre félretett összeg felszabadul, és akkor így más befektetésekre is tudunk fordítani” – részletezte a kabinetfőnök.

Fotó: Wikipedia

Mint mondta, hozzávetőlegesen 133 millió lejes bevétellel számít Szászrégen önkormányzata, amiből 52 milliót a befektetésekre szánnak. Ide tartoznak például az útjavítások, csatorna-, vízhálózat bővítése és minden egyéb olyan befektetés, amire szüksége van a városnak. Hozzátette, a bürokrácia miatt nem olyan ütemben haladnak a tervek, mint ahogy azt a város vezetése szeretné, de megtesznek mindent, hogy ebben a mandátumban minél több dolgot megvalósítsanak.

„A tanuszodára a tavaly aláírták a szerződést, ígéreteink vannak, hogy az idén elkészül a technikai projekt, ami azt jelenti, tavasszal elkezdődhetnek a munkálatok. Ami a szászrégeni mozit illeti, évek óta húzódik a dokumentumok, engedélyek kiadása” – összegezte Gál Előd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg