banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Sportnapok: megmozgatják Sepsiszentgyörgyöt

A szervezők még várják sportegyesületek és klubok jelenkezését.

Egy év kihagyás után idén ismét három napon át mozgásban szeretné tartani a sepsiszentgyörgyieket a Sportnapok. A járványügyi helyzethez igazodva idén több helyszínen szervezik az eseményt: egy helyszínre nem toboroznak nagy tömegeket, inkább az a cél, hogy bemutassák a térség sportklubjainak és egyesületeinek változatos kínálatát és lehetőséget biztosítsanak a mozgásra, sportolásra. Nemes Áron, a 14. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok szervezőjének elmondása szerint idén nem csak a Sepsi Arénába és környékére szervezzenek programokat, hanem bekapcsolják a város iskoláit, köztereit, sportlétesítményeit, így változatos helyszíneken kínálnak színes programokat, bemutatókat és vetélkedőket.

Háromszéken mintegy 70 sportegyesület, klub vagy sportmozgalom működik. Ezek közül néhány nagyon aktív, ám sokuk tevékenysége nem eléggé látható és ismert a nagyközönség számára, így a Sportnapok kiváló lehetőség a bemutatkozásra. A tavalyelőtti Sportnapokon 45 partner szervezet vett részt, mondta Nemes Áron, aki szerint körvonalazódik már az idei rendezvény programja. Jövő hétig várják a sportklubok, egyesületek, mozgalmak jelentkezését, amit a sportnapok Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/sportnapok.zilelesportive) megtalálható link megnyitásával és az űrlap kitöltésével tehetnek meg.

Nemes Áron elmondta: Sepsiszentgyörgy központjában sportág választót szerveznek, ahol a különböző egyesületek, klubok bemutathatják éves tevékenységeiket és kínálatukat, így kiváló lehetőséget kínál arra, hogy új tagok csatlakozhassanak. Emellett megszervezik a Legsportosabb osztály című vetélkedőt. Ezzel a város III. – IV. osztályait célozzák, amelyeknek különböző próbákon kell minél jobban teljesíteniük.

Mivel idén olimpiai év van, a rendezvényt egy olimpiai futással indítják. A 14. Sepsiszentgyörgyi Sportnapok díszmeghívottjai Incze Kriszta sepsiszentgyörgyi bírkozó és Novák Eduárd sportminiszter, paralimpikon kerékpáros. A rendezvénysorozat programját hamarosan megtekinthető lesz a www.sportnapok.ro internetes oldalon és az esemény Facebook oldalán.

(Nyitókép: Kovács Zsolt)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?