Óriási összeggel tartoznak a háromszékiek a Közüzemek Rt.-nek

A járvány alatt 7 százalékkal nőtt a késedelemmel, illetve egyáltalán nem fizető fogyasztók száma.

Több mint 4 millió lejjel tartoznak a háromszékiek az elfogyasztott vízért és a csatornahasználatért, mondta el a Maszol érdeklődésére Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója. A négy városban – Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán és Bodzafordulón -, illetve 14 községben szolgáltató cégnek már a járvány előtt is gondot jelentettek a rosszul fizető ügyfelek. A kinnlévőségek értéke tavalu ugrott meg, miután életbe lépett a rendelkezés miszerint a víz-, villany- és gázszolgáltatók, valamint a hulladékkezelők a vészhelyzet időszakában nem függeszthetik fel a szolgáltatásaikat.

Kozsokár Attila elmondása szerint a járvány alatt 7 százalékkal nőtt azon háztartások és cégek száma, melyek nem fizetik ki a vízfogyasztás és csatornahasználat ellenértékét. Jelenleg 4 millió lej a határidőre ki nem fizetett számlák összege.

A járvány alatt a szolgáltatók nem függeszthették fel a szolgáltatásaikat, ám arra lehetőségük volt, hogy felszólítást követően végrehajtók révén behajtsák a kinnlévőségeiket. A vízszámla egyszerűsített eljárásban, pereskedés nélkül behajtható, azaz fizetési felszólítás kiküldése után a végrehajtónak joga van eljárni. Ennek azonban költségei vannak, ezért a Közüzemek meghatározott egy küszöbértéket, ami fölött elkezdik a végrehajtást: magánszemélyek esetében ez 300, jogi személyek esetében az 1 000 lej. Kozsokár Attila elmondta, a Közüzemek szakemberei jelenleg dolgoznak egy új stratégián, amely által hatékonyabban lehet követni és behajtani a kifizetetlen víz és csatornázás számlákat.

Az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) szorgalmazására a kormány időközben eltörölte az adósságot felhalmozott fogyasztók védelmét  szolgáló intézkedést, mivel magához tért a gazdaság, csökkentek a koronavírus-járvány negatív hatásai. Az aktuális szabályozás szerint a fizetési hátralékkal rendelkezők 90 napnyi haladékot kapnak, ami alatt törleszthetik adósságaikat. Ebben az időszakban a szolgáltatónak és a fogyasztónak közösen kell megoldást találniuk a tartozások kifizetésére, minden esetet egyénileg bírálnak el, és személyre szabott adósság átütemezésben állapodhatnak meg.

(Nyitókép: Kovács Zsolt)

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?