Hattagú rablóbanda tört be egy sepsiszentgyörgyi lakásba

A koronavírus-járvány miatt bevezetett kijárási tilalom nem jelent semmilyen akadályt a Háromszéken "dolgozó" rablóbandáknak.

Az elmúlt napokban két alkalommal is betörtek háromszéki lakásokba erőszakos rablók, akik megverték a háziakat, és kifosztották őket.

A legutóbbi eset csütörtökön történt Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki rendőrség tájékoztatása szerint egy hattagú rablóbanda – három férfi és három nő – erőszakkal betörte egy sepsiszentgyörgyi család ajtaját, megverte a tulajdonost, felforgatta az egész lakást és a megszerzett pénzzel távozott. Az áldozat az 112-es hívószámon riasztotta a rendőrséget. Ennek nyomán a rendőrök azonosították az elkövetőket, mint kiderült, a 37 és 51 év közötti, három férfiból és három nőből álló erőszakos rablóbandát egy 15 éves kislány is elkísérte. A hat gyanúsítottat 24 órára őrizetbe vették, a bíróság dönt az előzetes fogvatartásukról. A rendőrség nem közölte, hogy Sepsiszentgyörgy melyik negyedében történt a rablás.

Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyihez hasonló eset a napokban az Uzon községhez tartozó Szentivánlaborfalván is történt, ahol az álarcos rablók először a családi ház udvarán lévő kutyákat altatták el, majd behatoltak a lakásba, megverték a házaspárt, és a házban talált pénzzel elmenekültek.

Autósokat ellenőriznek, gyalogos csoportokat nem igazán

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester és Tamás Sándor háromszéki tanácselnök csütörtökön délután kezdeményezték a Kovászna megyei készenléti bizottság összehívását, ahol arra kérték a bizottságot vezető prefektust és a rendfenntartókat, hogy Sepsiszentgyörgy minden negyedében egyformán alkalmazzák a kijárási tilalom szabályait, és lépjenek fel határozottan a szabályszegők ellen.

Pénteki, online sajtótájékoztatóján Antal Árpád elmondta: sok sepsiszentgyörgyi jelezte, fotókat és videókat is küldtek arról, hogy vannak olyan csoportok, amelyek nem tartják be a kijárási tilalom szabályait. Tapasztalatunk szerint a város főutcáin, több helyen is vannak rendőrökből és csendőrökből álló ellenőrző csoportok, azok szinte minden autót megállítanak, ám a mellettük, gyalogosan közlekedő, esetenként csoportban járókat nem nagyon szólítják le és kérik tőlük a szükséges nyilatkozatot. Antal Árpád reméli, hogy a jelzett esetek kapcsán a rendfenntartók reagálnak és jobban figyelnek azokra a csoportokra, akik a kijárási tilalom ellenére gyalogosan járják a város utcáit.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?