banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Körforgalom könnyíti a közlekedést a Sepsi Arénánál

Nagy szükség volt rá, mert augusztus 20-val kezdődően ott zajlanak majd az István a király előadásai.

Elkészült a Sepsi Aréna előtti körforgalom, Sepsiszentgyörgy Csíkszereda felőli kijáratánál. Az építkezés miatt az elmúlt időszakban rendszeresen feltorlódtak az autók a létesítmény előtt, mivel a 12-es országútról egy ideiglenes útra terelték a forgalmat. A körforgalom befejezése már nagyon időszerű volt, hiszen az elkövetkező napokban megnövekszik az autós forgalom a Sepsi Arénánál. Augusztus 20 és 25-e között öt alkalommal ott mutatják be az István a király rockoperát, amelyet minden este telt házzal játsszanak majd, így tömegek érkeznek a helyszínre.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint az új körforgalom köré korszerű világító oszlopokat szereltek fel és bicikliút is épült. A körforgalomnak köszönhetően biztonságosabban lehet közlekedni az érintett útszakaszon, illetve gördülékenyebben lehet be- és kihajtani a Sepsi Aréna parkolójából.

A 12-es országút Sepsi Aréna előtti szakaszánál azért volt szükség körforgalomra, mert már történt baleset, melynek során a sportlétesítményhez bekanyarodni kívánó jármű karambolozott. Emellett, amikor még nézők részvételével lehetett sportrendezvényeket szervezni, gyakoriak voltak a torlódások a főúton közlekedő és az arénától kitérő nagyszámú autó miatt. A csarnok mellett épülő focistadion bejáratához is terveznek egy körforgalmat. Ennek elkészültek a műszaki tervei, ám a kivitelezése bonyolultabb, mert a hatóságok egy régészeti feltárás elvégzéséhez kötötték az engedélyezését.

(Nyitókép: Kristó Gothard Hunor)

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?