banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Șoșoacă a parlamentben: miért kell megtölteni Romániát katonákkal?

Diana Șoșoacă Románia háborúba sodrásával vádolta Klaus Iohannist, miután az államfő arról tájékoztatta a parlamentet, hogy a NATO Reagáló Erők beléphetnek, állomásozhatnak és áthaladhatnak az ország területén.

„Miért kell megtölteni Romániát katonákkal? Senki sem támadott meg minket, mi sem támadtunk meg senkit. Miért akarja Iohannis háborúba sodorni Romániát a parlament beleegyezése nélkül? Nemzetközi segítséget szeretnék kérni, mert feleslegesen belesodornak minket egy háborúba, és Románia hírnevét próbálják rontani azzal, hogy azt állítják, Oroszországból támadást indítanak ellenünk” - üvöltötte szokásos hevességével Diana Șoșoacă szenátor. 

Diana Șoșoacă ismét hisztérikus beszédet tartott a parlamentben Fotó: Agerpres

A parlament plénuma kedden tudomásul vette Klaus Iohannis levelét, amelyben az államfő arról tájékoztatja a törvényhozó testületet, hogy a NATO Reagáló Erők szükség esetén 2024-ben katonai műveletek előkészítése és/vagy végrehajtása céljából beléphetnek Romániába, állomásozhatnak vagy áthaladhatnak az ország területén.

Tavaly nyáron Șoșoacă beleszólt Marcel Ciolacu újságíróknak adott nyilatkozatába, s azzal vádolva a kormányfőt, hogy „eladta az országot Amerikának”. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?