Sepsiszentgyörgy azt kéri a belügyminisztériumtól, hogy zárja le a kultúrpalotát

A sepsiszentgyörgyi kultúrház lezárását kéri a belügyminisztériumtól Ráduly István. Kovászna megye prefektusa ugyanakkor a román állam tulajdonait adminisztráló pénzügyminisztériumtól azt kéri, hogy az október 27-ei tűzeset következtében rendeljen el teljes körű műszaki, állapotfelmérő vizsgálatot az épületben.

Ráduly István rámutatott: a sepsiszentgyörgyi önkormányzat nem tudja sem lezárni az épületet, sem elvégezni a műszaki állapotfelmérést, mivel a Szakszervezetek Művelődési Házának tulajdonosa a román állam.

A háromszéki prefektus arról számolt be, hogy levelet ír a román kormánynak, a belügyi és a pénzügyminisztériumnak, amelyben azt kéri, hogy zárják le a városközponti, tíz éve romos állapotban lévő épület összes bejáratát, hogy megakadályozzák az illetéktelenek bejutását és megelőzzék a tűzesetben megrongálódott épületelemek által okozott baleseteket.

Fotó: Vörös T. Balázs

Mint ismert, október végi tűzvész után Sepsiszentgyörgyön petíció indult amelyben kérik, hogy az állam adja át a polgármesteri hivatalnak a kultúrházat. Az évek óta gazdátlan épületet ugyanis számos alkalommal kifosztották, a nyílászárókat betörték, nyilvános vécévé züllesztették, alkohol- és drogfogyasztók, valamint a hajléktalanok találkozóhelyévé vált. Az önkormányzat harcol a tulajdonjogért, hogy tudja felújítani és a kultúra szolgálatába állítani, mindeddig eredménytelenül. 

Kapcsolódók

Kimaradt?