banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Rendőri brutalitás Piteşti-en: előzetes letartóztatásba került egy csendőr

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy csendőrt annak a piteşti-i férfinek az ügyében, aki életét vesztette, miközben a rendvédelmi szervek képviselői megpróbálták eltávolítani egy vendéglő teraszáról.

Az ügyben eredetileg két rendőr ellen indult eljárás, majd amikor kiderült, hogy két csendőr is érintett volt a történtekben, az Argeş megyei törvényszéki ügyészek átadták a nyomozást a bukaresti katonai ügyészségnek. Az egyik csendőrt őrizetbe vették, majd a Bukaresti Törvényszék elrendelte az előzetes letartóztatását. A két rendőr jelenleg házi őrizetben van. Mindhármuk ellen visszaélésszerű magatartás és halált okozó testi bántalmazás gyanújával vizsgálódnak.

Múlt pénteken meghalt egy férfi Piteşti-en, miközben a rendvédelmi szervek képviselői megpróbálták eltávolítani egy vendéglő teraszáról, mert a konyhában tűz ütött ki. Dan Manu törvényszéki orvos szerint a férfi erőszakos halált halt, amelyet politrauma idézett elő. "A halál közvetlen oka a nyak és a mellkas lágy részeinek összenyomódása által előidézett fulladás volt " - mondta Dan Manu.

(Nyitókép forrása: Youtube-képernyőmentés)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?