Piteşti-i haláleset: előzetes letartóztatásba helyezték a gyanúsított rendőröket

Forrás: FacebookAz Argeş Megyei Törvényszék hétfőn letartóztatási parancsot adott ki annak a két piteşti-i rendőrnek a nevére, akiket vasárnap őrizetbe vettek visszaélés és halált okozó testi sértés miatt, miután meghalt egy férfi, aki ellen intézkedtek.

A két rendőr megpróbált eltávolítani egy vendéglő teraszáról egy férfit péntek este, a helyiséget ugyanis tűz miatt kellett evakuálni, de az illető nem volt hajlandó elmenni a felszólítás ellenére sem. Az intézkedés során a férfi elhunyt.

A törvényszék helyt adott az ügyészek kérésének, és 30 napos előzetes letartóztatásba helyezte a két rendőrt. A döntés nem végleges, megtámadható a piteşti-i táblabíróságnál.

Az erőszakos halálra utaló boncolási eredményeket vasárnap ismertette az ügyet kivizsgáló Argeş megyei törvényszéki ügyészség főügyésze jelenlétében Dan Manu törvényszéki orvos. „Megállapítottuk, hogy a halál erőszakos volt, politrauma következtében állt be, a halál közvetlen oka pedig a nyak és a mellkas lágy részeinek összenyomódása által előidézett fulladás volt " – mondta Dan Manu, aki azt is közölte, hogy az áldozat véralkoholszintje meghaladta a 2 ezreléket. A boncolás során koponya- és agyi sérüléseket is megállapítottak, amelyeket esés, de ütés is okozhatott.

Az ügyészség a két rendőrt vasárnap vette őrizetbe ez ügyben, miután meghallgatta a tanúkat és a helyszínen készült videofelvételt is megtekintette. A két rendőr ellen visszaélés és halált okozó testi bántalmazás miatt folyik eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?