banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

A rendőrök kezei között halt meg egy földre tepert férfi

Életét vesztette pénteken Pitești-en egy férfi, miután a földre teperte és megbilincselte őt több rendőr – számoltak be a hírtelevíziók.

A helyi buszpályaudvar közelében történt jelenetről videófelvétel is készült. A rendőrök a tűzoltóknak segítettek evakuálni az embereket a környékről, miután az egyik bár kerthelyiségében tűz ütött ki. Egy ittas állapotban lévő vendég azonban nem akarta elhagyni a teraszt, ezért a rendőrök erőszakot alkalmaztak vele szemben.

A 63 éves férfit a földre teperték és megbilincselték. Ám amikor el akarták szállítani a helyszínről, akkor már nem élt. A riasztott mentősök próbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. Az Argeş megyeri rendőrség szóvivője, Florian Popa szerint a férfinál több fajta orvosságot is találtak, ami azt jelenti, hogy különböző betegségben szenvedett. A halál okát igazságügyi szakértők fogják megállapítani.

Az akcióban részt vevő rendőrök ellen hatósági túlkapás és gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával indult vizsgálat. Megszólalt pénteken Lucian Bode belügyminiszter is, aki az igazság feltárását ígérte ebben az ügyben.

(Címlapfotó: epitesti.ro)

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?