banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Visszahelyezik szolgálatba a „bírságnormáról” kitálaló temesvári rendőrt

Az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) vezetősége csütörtökön elrendelte, hogy a Temes Megyei Rendőr-főkapitányság vonja vissza május 12–13-i határozatait, amelyek alapján felmentették a szolgálat alól Valer Kovacs rendőrügynököt, aki azzal vált ismertté, hogy a nyilvánosság elé tára a rendőrségen belüli visszaéléseket, például azt, hogy a szükségállapot idején a felettesei egyfajta bírságolási normát szabtak meg a kollégáinak.

Kovacs, aki a Decus rendőri szakszervezet vezetője is, a Libertateának adott interjúban április derekán elmondta, hogy a rendőrség vezetői nyomást gyakorolnak a közrendőrökre, hogy minél több pénzbírságot rójanak ki azokra, akik megsértik a koronavírus-járvány miatt elrendelt szükségállapot szabályait, sőt egyfajta verseny zajlik, hogy ki tud több bírságot „bekaszálni”. Az érdekvédelmi bizalmi utóbb a közösségi oldalán egy Ludovic Orban miniszterelnöknek címzett nyílt levélben is kérte a rendőrségen belüli visszaélések megszüntetését és a korrupció felszámolását.

„Kitálalását” követően felettesei fegyelmi eljárást indítottak ellene, és felmentették a szolgálat alól. Kovacs Valer megfellebbezte a döntést, de a civil társadalom és jogvédő szervezetek is összefogtak az érdekében, online aláírásgyűjtés is indult a „megmentésére”.

 

Az IGPR csütörtöki közleménye szerint felülvizsgálták a Temes megyei rendőrség döntését, és a temesvári rendőrt visszahelyezik szolgálatba.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?