Raed Arafat: ki kell kapcsolni az oltásellenesek „mikrofonját”

Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos vészhelyzeti bizottság vezetője szombaton úgy fogalmazott, hogy „ki kell kapcsolni a mikrofont” azok esetében, akik félretájékoztatnak és arra biztatják az embereket, hogy ne oltassák be magukat.

Arafat jelen volt a ciolpani-i országos intervenciós központban, ahová szombaton érkezett meg a Dánia által az európai polgári védelmi mechanizmuson keresztül nyújtott segítség, amely Covid-betegek kezeléséhez szükséges 15 lélegeztetőgépből és 8 oxigénkoncentrátorból áll.

„Ki kell kapcsolni a mikrofont mindazok esetében, akik félretájékoztatnak, és azt mondják az embereknek, hogy ne oltassák be magukat. És hagynám a szakterülethez értőket, hogy elmagyarázzák, miért hasznos a védőoltás felvétele" - mondta Arafat.Fotó: a kormány Facebook-oldala

Hangsúlyozta, hosszú ideje tart a félretájékoztatás, melynek keretében minden lehetséges kommunikációs csatornán arra biztatják az embereket, hogy ne bízzanak a hatóságokban, ne tartsák be, amit ezek mondanak.

Véleménye szerint ennek egy időre, „legalább két-három hónapra” véget kell vetni a hivatalos kommunikációs csatornákon. „Legalább a televíziós és rádiós vitákban törekedjünk a lakosság helyes, tudományos alapokon nyugvó egészségügyi tájékoztatására, magyarázzuk el, miért jobb beoltatni magunkat, mint oltatlanul maradni, és mi történhet velünk és a családunkkal, ha nem vesszük fel a vakcinát” - nyomatékosította Arafat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?