Pénteken nyílik a Medve-tó strandja (VIDEÓ)

Pénteken délelőtt 10 órakor nyílik a Medve-tó strandja – közölte a szovátai fürdőt üzemeltető vállalkozás. A jegyárak változtak.

A Vásárhely.ma helyi hírportál szerint a belépő 5 lejjel drágább ettől az idénytől, mint egy évvel korábban. A felnőtteknek így 45, a gyermekeknek 35 lejt kell fizetniük a hétfőtől vasárnapig, 10 és 18 óra között érvényes jegyért. A jegy egyetlen belépésre jogosít fel. Fülöp-Nagy Róbert, a Fürdővállalat Rt. üzemeltetési igazgatója elmondta, annak, aki délben – a tó „pihenőidejében” – ki szeretne jönni, majd délután visszamenni a Medve-tóra, annak másodszor is jegyet kell váltania.

A strandidénnyel együtt felpezsdül a fürdőtelep kulturális élete is. A hétvégén a Petőfi-parkban a Maros Művészegyüttes táncosai, valamint a magyar közmédia A dal című versenyének idei győztese, a szászrégeni Titán együttes örvendezteti meg a közönséget. 

Erdély egyik legismertebb és legnépszerűbb gyógyfürdője a szovátai Medve-tó, ami a szórakozni és gyógyulni vágyó fürdőzőknek egyaránt nyújt lehetőséget. A világ legnagyobb heliotermikus tavát – amelynek vize 35 Celsius-fokra melegszik fel – a legenda szerint egy tündér sírta össze, a tények alapján pedig egy felhőszakadás hozta létre. Már a 19. században kedvelt gyógyfürdő volt, ugyanis vize 21 féle betegség kezelésére megfelelő, köztük a meddőségi problémák, reumatikus bajok, gyulladásos bántalmak enyhítésére. Szováta-fürdőben különféle balneofizioterápiás kezeléseket alkalmaznak: sósvízzel, szovátai gyógyiszappal vehető igénybe gyógytorna, gyógymasszázs, de egyre több wellness-szolgáltatás, gőzfürdő, szauna is a látogatók rendelkezésére áll. A Medve-tóról készült riportunk ITT olvasható. 

(Nyitókép forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

Kimaradt?