Nincs mese! Folytatódnak a megmondóestek Kelemen Hunorral, Szijjártó Péter az egyik beszélgetőpartner

Folytatódik a múlt héten megkezdett „megmondóestek” sorozata Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel. A következőkben Adorjáni Dezső lutheránus püspök és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere is faggatja majd a szövetségi elnököt.

Déva, Brassó, Székelyhíd és Marosvásárhely, ezekben a városokban folytatódik a múlt héten Nagybányán elkezdett, majd Szászrégenben és Csíkszeredában folytatott Nincs mese! című közéleti beszélgetéssorozat Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével.

A szervezők azt ígérik, hogy a beszélgetőtársak „nem kerülgetik a forró kását” és kimondják, amit ki kell mondani, ezért is nevezik egyfajta „megmondóestnek” a találkozókat. Az első három felvonás után május 21-én, kedden 16 órától Déván a Melite házban folytatódik a sorozat, ekkor Winkler Gyula, az RMDSZ EP-listájának a vezetője kérdezi majd Kelemen Hunort.

Május 23-án, csütörtökön 16 órától Brassóban, az Evangélikus Lutheránus Egyház konferenciatermében Adorjáni Dezső püspök faggatja majd a szövetségi elnököt.

A Bihar megyei Székelyhídon május 24-én, pénteken 18 órától a Strand66 nevű helyiségben Cseke Attila szenátor, volt fejlesztési miniszter, a Bihar megyei RMDSZ megyei tanácselnökjelöltje beszélget majd Kelemen Hunorral.

Marosvásárhelyen május 27-én, hétfőn 18 órától a Kultúrpalotában az RMDSZ elnökének beszélgetőtársa Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere lesz.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a találkozókon a részvétel ingyenes, de online szükséges regisztrálni ezen a linken. Az online regisztrált résztvevők a helyszínen fognak helyjegyeket kapni.

Az események leírásában a megmondóestek szervezői azt ígérik, hogy olyan beszélgetésre lehet számítani, ahol nem kerülgetik a forró kását és nem udvariaskodnak.

„Béke lesz, vagy kiterjed a háború? Mit akarunk mi, magyarok a válságok idején, és hogyan tegyünk azért, hogy a változások nyertesei legyünk? Mitől lesz erősebb Európa? Hogy lehet a magyar közösség a következő évtized nyertese, és hogyan védekezzünk közösségünk ellenségeivel szemben? Gyere és mondd el, te mit gondolsz ezekről! Nincs mese és nincs rossz kérdés!” – olvasható a felhívásban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?