Nem tetszik az AUR-nak, hogy Novák Eduárd nem énekelte el a román himnuszt

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) egyszerű indítványt készül benyújtani Novák Eduárd sportminiszter ellen – jelentette be hétfőn George Simion.

Az AUR elnöke sajtótájékoztatóján elmondta, szerdáig tervezik összegyűjteni az indítvány benyújtásához szükséges aláírásokat, és aznap be is terjesztenék a dokumentumot.

Gianina Şerban AUR-os törvényhozó állítása szerint Novák „dacos” és „sértő” magatartást tanúsított Románia állampolgáraival szemben, amikor egy televíziós műsorban nem akarta vagy nem tudta elénekelni a román himnusz néhány sorát. Şerban emiatt felkérte képviselőkollégáit, hogy írják alá a sportminiszter ellen irányuló indítványt.

Fotó: Novák Eduárd/Facebook

Dumitru Coarnă független képviselő bejelentette, hogy aláírja az indítványt, mivel „nem tudja elfogadni, hogy országának egyik minisztere meg sem próbálja felidézni a himnuszt”.

„Nem hiszem, hogy az alakulat kormányon, illetve a miniszter tisztségben maradhatott volna, ha ez az eset az euroatlanti térség egy más országában történik meg. Romániában azonban ez megtörténhet, mivel a PSD–PNL–RMDSZ alkotta kormány rendkívül rosszul kezeli a gazdasági, a szociális és a politikai helyzetet is” – fejtette ki Coarnă.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?