Nagy erőkkel zajlik a kármentés a Hargita megyei Gyergyóholló községben

Súlyos károkat okozott a heves esőzések következtében lezúduló ár a hétvégén Hargita megye északi részén, főként Gyergyóhollón és környékén házakat, pincéket, udvarokat, gazdaságokat árasztott el, tíz embert evakuálni kellett.

A Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség szerkesztőségünkbe eljuttatott beszámolója szerint a megye minden tűzoltóságának egy-egy alakulata a helyszínen tartózkodik, és segít a mentésben a napok óta tartó áradásoknál.Fotók: Hargita Megyei Készenléti Felügyelőség

Gyergyóhollón tartózkodik egy székelyudvarhelyi, csíkszeredai, gyergyószentmiklósi és maroshévízi egység is, mindannyian a szivattyúzására is alkalmas járműveikkel segédkeznek a kármentésben. A hivatásosok munkáját a gyergyóhollói, a tölgyesi és a borszéki önkéntes tűzoltók is segítik. A munkát a megyei készenléti felügyelőség operatív csapata irányítja és hangolja össze. A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka Gyergyóhollóra látogatott Szabó Zsolt prefektus is.

A készenléti felügyelőség legújabb információi szerint a községhez tartozó Hollósarka településen okozott nagyobb károkat az ár: hat ház, 39 udvar került víz alá, míg a községközpontban több tíz udvart és két házat öntött el az ár.

Vasárnap este tíz embert kellett kimenekíteni a házából, őket szomszédok és rokonok fogadták be, egy személy panzióban töltötte az éjszakát.

Az ár a heves esőzések következtében keletkezett, a térségben található patakok többsége kiáradt.

Kapcsolódók

Kimaradt?