Múlt héten 21-szer riasztották a Hargita megyei hatóságokat medvék miatt

A múlt héten huszonegy alkalommal kellett lakott településekről medvét eltávolítaniuk a Hargita megyei csendőröknek, rendőröknek. Az év eleje óta 400 esetben volt szükség a hatóságok közbelépésére medvék lakott területen való megjelenése miatt.

Pénteken hat medve eltávolításához hívták a csendőröket Csíkszeredába, Balánbányára, Borszékre és Kiskadácsra. A bejelentések fele Balánbányáról érkezett, de csak egy esetben találták meg a vadállatot.

Csíkszeredából egy anyamedve és egy bocs jelenlétét jelezték, de a vadak még a hatóságok helyszínre érkezése előtt visszamentek az erdőbe. Borszéken az utcán járkált egy medve, valószínűleg élelmet keresve, a csendőrök visszaterelték az erdőbe.Borszéken az utcán kereste az élelmet a medve | Fotó: Hargita Megyei Csendőrség

A Siménfalva községhez tartozó Kiskadácson egy kerítést tett tönkre és több baromfit megölt vasárnap egy medve, de a hatóságok kiérkezésékor már nem volt a helyszínen.

A csendőrök ismételten kérik a lakosságot, hogy ha medvével találkoznak, hívják az 112-es számot, ne próbáljanak önerőből közbeavatkozni, ne etessék, ne közelítsék meg az állatot, és körültekintően tárolják a háztartási hulladékot. Múlt héten két ember került a csíkszeredai kórházba medvetámadás következtében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?