banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Műbaglyok bevetésével űzné ki a varjakat a városközpontból Arad önkormányzata

Kiűzné a városközpontból a varjakat Arad Polgármesteri Hivatala, mivel az lakosság részéről már évek óta érkeznek a panaszok, miszerint zavaró a madarak jelenléte. Az önkormányzat bagoly formájú madárijesztőket szerelne fel a fákra.

Călin Bibarţ polgármester pénteken mutatta be, hogyan festenek majd a fákra helyezendő műbaglyok, amelyek a világ más városaiban már sikerrel ijesztették el a nemkívánatos madarakat. A műbaglyok egyébként a szélnek köszönhetően adnak ki a varjak számára ijesztő hangokat – ezektől remélik, hogy megritkul a károgó madarak száma a városközpontban.

Arad számos negyede, valamint a városközpont lakói is jelezték korábban az önkormányzatnak, hogy zavaró a varjak jelenléte, amelyek még az emberek éjszakai pihenését is háborgatják, nem beszélve a madárürülékről, ami mindenhol problémát okoz.

A polgármesteri hivatal már többször is közölte, hogy nem léphetnek közbe a madarak levadászásában vagy a fészkek elpusztításában, mivel a varjú védett állat. Ez egyébként az önkormányzat munkáját abban is megnehezíti, hogy a fészkek miatt nem vághatják le a lakosságra veszélyt jelent fák ágait.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?