Mozgássérülteknek szervez sítábort a szatmárnémeti Caiac Smile Egyesület

Fotó: Caiac Smile Facebook-oldalaMásodik alkalommal szervez a mozgássérültek számára sítábort a szatmári Caiac Smile Egyesület. A tábort a Kolozs megyei Járabányához közeli Buscat sípályán szervezik meg, ahová január 29. és február 3. között önkéntesek, ápolók és gyógytornászok várják majd a síelni vágyókat.

Az egyesület idei célja az volt, hogy ezer fogyatékkal élő ember számára lehetőséget adjon arra, hogy élvezhesse a téli sportokat, és – tavalyhoz hasonlóan – monosí segítségével síelhessen.

A speciális táborba feliratkozó személyek mellett más fogyatékkal élők is részt vehetnek a tábor egy-egy napján. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy aki még nem tette meg a weboldalukon online regisztrálhat, de a helyszínen is lesz lehetősége jelentkezni. A Caiac Smile csapata hétfőn, szerdán és csütörtökön lesz jelen a pályán 11-16 óra között. A részvevők ingyen vehetnek részt a programokon, és a helyszínen kapják meg a síeléshez szükséges felszereléseket.

A január 15-én útnak induló tábor első helyszíne a Gredistye-szoros (Cheile Grădiștei) sípályája, ahol egész szezonban zajlik a program. Február elején Brassópojánán, majd Szebenjuharoson, ezt követően pedig márciusban a Gredistye-szorosban, majd Kapnikbányán is várják a síelni vágyókat. További részletek és információk az egyesület honlapján és Facebook-oldalán találhatóak.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?