Megtarthatók a katonai parádék és fesztiválok, korlátozott számban meccsre is járhatunk

A Nicolae Ciucă vezette új kormány pénteki ülésén hozott határozatával életbe léptette azokat a járványügyi enyhítéseket, amelyeket az esetszámok csökkenésére alapozva javasolt múlt héten az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU).

Engedélyezték a korlátozott számú közönséget a román nemzeti ünnepen | Archív felvételAz új rendelkezések egy része a december elsejei román nemzeti ünnephez kapcsolódik. Lehetővé tették, hogy a közönség részvételével tartsák meg a hagyományos katonai parádékat: az egy óránál nem hosszabb rendezvényeken Bukarestben legfeljebb 400-an, a megyeszékhelyeken pedig legfeljebb 200-an vehetnek részt, azzal a feltétellel, hogy a – beoltottságot vagy a fertőzésből az utóbbi fél évben történt kigyógyulást tanúsító – zöld igazolvánnyal rendelkezzenek.

Feloldották a sportesemények látogatásának tilalmát is: ezeken a lelátók kapacitásának 30 százalékát kihasználva vehet részt a védettséget tanúsító zöld igazolvánnyal rendelkező közönség. Hasonló kapacitáskorlátozások mellett újraindulhatnak a tanfolyamok, kulturális előadások, és szabadtéri rendezvényeket is lehet majd tartani legfeljebb ezer, zöld igazolvánnyal rendelkező résztvevővel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?